ATP Пуна: Двама дебютанти във финали ще си оспорват титлата

от в 16:15 на 06.01.2023
Мартин Петков

По традиция всички погледи в началото на новия сезон биват насочени към турнирите в Австралия, като останалите надпревари от АТР Тура остават на заден план, каквато беше и съдбата на състезанието в Пуна през настоящата седмица. Индийският град макар и при тазгодишното си издание да беше лишен от участието на шампиона в лицето на Жоао Соуса, то в битката за трофея се впуснаха немалка част от представителите на световния топ 100, като полуфиналите бяха оформени в състав Талон Грийкспор - Аслан Карацев и Бенжамен Бонзи - Ботик ван де Зандсхулп.

В първата среща отреждаща място на финала в турнира на корта излязоха бившият полуфиналист от Откритото първенство на Австралия и един от най-добрите състезатели на ниво Чаланджър за последните 24 месеца, като качеството в представянето им не беше за подценяване. Началният сет се оказа крайно ожесточен, ала след като нидерландецът съумя да го отмъкне след тайбрек, то впоследствие световният номер 59 рухна изцяло и краят на сблъсъка не закъсня - 7:6(4) 6:1, като посредством триумфа си Грийкспор се класира за своя дебютен финал в кариерата на ниво АТР.

Непосредствено след тях на корта в Пуна се появиха другите двама полуфиналисти, чийто двубой се превърна в далеч по-интригуваща битка за зрителите, които имаха възможността да проследят два тайбрек сета. В крайна сметка Бонзи, който спечели първата част, като макар и да допусна спад в дългия гейм на втората, то той се оказа твърде висока летва за световния номер 35 в решителния сет и го сломи за точно 2 часа и 30 минути игра - 7:6(5) 6:7(5) 6:1, подпечатвайки мястото си в мача за отличието през утрешния ден, където попадна от съперника си, ще дебютира на подобна фаза в АТР надпревара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP Пуна: Двама дебютанти във финали ще си оспорват титлата Мартин Петков
Теми:  
atp | аслан карацев | бенжамен бонзи | ботик ван де зандсхулп | Пуна | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook