ATP ранглиста: Отстъпление за Надал и Тийм; както и дебют в топ за 10 за Рууд

от в 06:31 на 13.09.2021
Диана Андреева

И последният турнир от Големия шлем за сезон 2021 вече е зад гърба ни и е време да видим как изглежда световната ранглиста след прибавянето и отнемането на точките. Сериозни размествания има дори и в челните позиции, а нека разберем какви точно са те.

Новак Джокович бе на прага от това да пренапише историята на съвременния тенис, завоювайки т.нар "календарен шлем", а именно спечелването на четирите "мейджър" титли през един сезон, но срещна изключително корав съперник в лицето на Даниил Медведев, който проведе срещата по един повече от феноменален начин и си заслужи своята първа титла в Големия шлем досега през кариерата си. Независимо от това обаче, Ноле запази челната си позиция в ATP подреждането, следван плътно от двама представители на новата генерация - Медведев и Стефанос Циципас.

Последните две попълнения на челната петица са Александър Зверев и Андрей Рубльов, като за руснака това е нов личен рекорд в неговата кариера. Подобна е и ситуацията за финалиста на Уимбълдън 2021 Матео Беретини, който се изкачи до седмото място и така задмина бившия шампион в Ню Йорк и първи мейджър победител, роден след 1990-година - Доминик Тийм.

Роджър Федерер не отстъпва с нито една позиция през тази седмица, ала за сметка на това Каспър Рууд, който дебютира в топ 10, "диша във врата" на деветия в класацията швейцарец. Добри новини и за друг млад състезател - Феликс-Оже Алиасим, който от днес е номер 11 в ранглистата, след едно наистина страхотно представяне на US Open. Яник Синер, Кристиан Гарин и Райли Опелка също се поздравяват с лични рекорди в днешния ден, като те се изкачиха до съответно 14-а, 17-а и 19-а позиция.

Четвъртфиналистите Карлос Алкарас, Лойд Харис и Ботик Ван Де Зандшулп със сигурност привлякоха вниманието на специалистите през изминалите две седмици. Те записаха редица впечатляващи победи и малко ги раздели от още по-големи успехи, но за сметка на това отличната им игра ги "изстреля" напред в ATP подреждането, за да могат да достигнат до 31-во, 38-о и 63-то място.

Дженсън Бруксби едва ли някога ще забрави изминалите две седмици. Участващия с уайлдкард американец продължава да доказва на света, че е готов да мери сили дори и с най-добрите в Тура. Младокът бе непобедим до 1/4-финалната фаза, където макар и да спечели сет, отстъпи на световния номер едно и бъдещ подгласник на турнира Новак Джокович. Все пак за Бруксби това е наистина ценен опит, който се отразява и на класирането му в Тура, защото той достигна до 81-вото място. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Отстъпление за Надал и Тийм; както и дебют в топ за 10 за Рууд Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | ботик ван де зандшулп | даниил медведев | дженсън бруксби | карлос алкарас | каспър рууд | матео беретини | новак джокович | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook