ATP ранглиста: Прогрес за шампиона Надал; Джокович остава на върха

от в 06:26 на 06.06.2022
Мирела Николова

След две седмици на оспорвани битки и първокласен тенис бе поставен краят на Откритото първенство на Франция, където Рафаел Надал се завърна на трона си, триумфирайки за рекорден 14-и път, сега отново е време за обновяването на световната ранглиста, която днес търпи сериозни промени.

Важно е да отбележим, че през настоящата седмица не се премахват никакви точки от актива на играчите, а само се прибавят заработените в тазгодишното издание на Ролан Гарос. Причината е, че през миналата година турнирът се проведе една седмица по-късно, което означава, че точките от 2021-ва ще бъдат отнети при обновяването на ранглистата на 13 юни. Благодарение на това Новак Джокович успява да запази лидерската си позиция за още седем дни, като днес той започва своята 373-та седмица на върха, а плътно зад него остават Даниил Медведев и Александър Зверев.

Големият шампион Рафаел Надал получи нови 2000 точки към своята сметка, които му позволяват да се изкачи с една позиция в подреждането до №4, изпреварвайки отпадналия на осминафиналите Стефанос Циципас. Сериозен прогрес бележи и финалистът Каспър Рууд, който благодарение на отличното си представяне в Париж от днес заема върховото за себе си шесто място в ранглистата, задминавайки Карлос Алкарас и Андрей Рубльов, които вече са ранкирани съответно под №7 и №8.

Бившият №3 Марин Чилич, който напомни за най-добрите си времена и достигна до полуфиналната фаза на Откритото първенство на Франция, се завръща в топ 20 на света, след като отбелязва скок от 6 места и вече заема 17-ата позиция. Друга от сензациите на тазгодишния Ролан Гарос в лицето на Холгер Руне също може да се похвали със значителен прогрес, тъй като след достигането до четвъртфиналите 19-годишният датчанин се изкачва с цели 12 стъпки и вече е №28 в класирането, което е и негово рекордно постижение.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Прогрес за шампиона Надал; Джокович остава на върха Мирела Николова
Теми:  
александър зверев | даниил медведев | карлос алкарас | каспър рууд | марин чилич | новак джокович | рафаел надал | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook