ATP ранглисти: Фриц отново е номер едно в САЩ; дебют в топ 20 за шампиона от Майорка

от в 10:09 на 01.07.2024
Елеонора Александрова

Последната седмица преди Уимбълдън приключи, а с това и турнирите на трева преди Шампионата. Макар и промени в челната десетка да липсват, то все пак има немалко интересни размествания в класацията на ATP, която продължава да бъде водена от Яник Синер, като след него се нареждат Новак Джокович, Карлос Алкарас, Александър Зверев и Даниил Медведев.

Тейлър Фриц показа защо Ийстбърн е една от любимите му тенис дестинации. Спечелвайки третата си титла в английския град, той ще си възвърне ролята на първа ракета на САЩ и ще е 12-ти, за сметка на Томи Пол, който ще отстъпи с една позиция.

Алехандро Табийо не само пренаписа историята на чилийския тенис, като стана първият тенисист в историята на родината си, спечелил турнир на трева, но и ще запише рекордно класиране. От днес южноамериканецът ще е под номер 19 и ще стане новата първа ракета на Чили.

Огромен скок за финалиста от Ийстърн, Макс Пърсел. Австралиецът, който бе под номер 94, ще се изкачи с цели 26 позиции и от тази седмица ще е 68-ти. 

Завръщане в топ 50 за финалиста на Майорка, Себастиан Офнер. В хода на седмицата първата ракета на Австрия бе под номер 54, ала от днес той ще е 45-ти.

Сериозен спад за миналогодишния шампион на испанската столица, Кристофър Юбенкс. Вследствие на ранното си отпадане в тазгодишното издание на надпреварата, американецът ще загуби 20 позиции и ще е 62-ри.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ATP ранглисти: Фриц отново е номер едно в САЩ; дебют в топ 20 за шампиона от Майорка Елеонора Александрова
Теми:  
atp | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook