АТР наложи солена глоба на Британската тенис федерация и заплаши с изключване

от в 20:18 на 07.12.2022
Мирела Николова

През настоящата година станахме свидетели на прецедент в тениса, след като АТР взе решение да не бъдат присъждани точки на участниците в Откритото първенство на Великобритания в отговор на решението на Британската тенис федерация да лиши от право на участие тенисистите от руски и белоруски произход заради войната в Украйна. Днес стана ясно обаче, че АТР са наложили глоба в размер на 1 милион долара на Британската тенис федерация (LTA), като същевременно са заплашили, че федерацията ще бъде изключена от АТР, в случай че и през 2023-та бъде взето същото решение по отношение на участието на руснаци и белоруси.

"Чрез своето решение ATP показа нулево зачитане на необикновените обстоятелства, породени от руската инвазия в Украйна, както и на отговора на международната спортна общност и правителството на Великобритания", гласи изявлението на LTA. "ATP определя случилото се като на нарушаване на техните правила, което е признак за изненадваща липса на съпричастност към събитията в Украйна, както и пълна липса на разбиране спрямо ситуацията, пред която е изправена Британската тенис федерация".

В съобщението на LTA се съобщава още, че наложените финансови санкции ще попречат на провеждането на няколко Чаланджър надпревари, които федерацията е планирала да бъдат организирани през идния сезон в полза на по-нискоранкираните състезатели. От своя страна, АТР обявиха, че парите от глобата ще бъдат дарени за хуманитарни помощи на Украйна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
АТР наложи солена глоба на Британската тенис федерация и заплаши с изключване Мирела Николова
Теми:  
atp | lta | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook