Australian Open: Сакари и Кийс продължават към осминафиналите

от в 10:00 на 21.01.2022
Диана Андреева

Мария Сакари започна колебливо днешния си мач на Australian Open, но с течение на двубоя откри правилния ритъм и не след дълго се класира за осминафиналите на надпреварата в Мелбърн. Вероника Кудерметова си опита да си противопостави на своята съперничка, ала силите й не достигнаха и тя напусна корта, отстъпвайки с 6:4 6:1 на световната номер осем.

С началото на мача Кудерметова бе по-разнообразна в играта си и заслужено излезе напред в резултата. Изведнъж обаче ролите се размениха. Сакари започна все повече да налага агресивния си стил и това скоро й се отплати. Гъркинята изравни до 3:3, а по-късно продължи да поставя съперничката си под напрежение и още в ответния гейм се сдоби с нов брейк, който задържа до последно и стигна до успешна за себе си развръзка - 6:4. 

Във втората част инициативата беше от страната на Сакари, която безпроблемно потегли напред с 4:1 в геймовете. Гъркинята изглеждаше по-енергичната от двете на корта и съвсем логично диктуваше събитията. Доминантната игра на световната номер осем напълно заслужено я постави във водеща позиция и тя с лекота продължи към 1/8-финалната фаза.

В друга среща от деня Мадисън Кийс бе сериозно тествана от Циан Уанг. Кийс отстъпи в първия сет, но впоследствие стабилизира напълно предстанянето си и след един продължителен мач намери място в третия кръг на Australian Open 2022. Срещата завърши при резултат 4:6 6:3 7:6(2) в полза на шампионката от Аделаида и тя си поздрави с девета поредна победа на австралийска земя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Australian Open: Сакари и Кийс продължават към осминафиналите Диана Андреева
Теми:  
wta | мадисън кийс | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook