Australian Open ще започне поне седмица по-късно

от в 09:25 на 25.11.2020
Диана Андреева

Australian Open 2021 няма да се проведе по първоначалните си дати! Надпреварата ще започне поне седмица по-късно, което означава, че шлема ще стартира на 25 януари или 1 февруари. Спорен информацията на Брет Филипс - австралийски водещ, тенисистите ще може да отидат в страната чак на 7 януари, от когато да започне и двуседмичната им карантина.

Добрата новина е, че правителството на Виктория ще се съгласи на варианта, при който в този период състезателите да могат да тренират като за целта те ще бъдат надзиравани от местната полиция, която да следи за стриктното спазване на мерките в „балона“. Играчите обаче няма да имат право да участват в подготвителни турнири, което прави отлагането на старта на турнира от Големия шлем абсолютно сигурно.

Хубавата новина за състезателите е, че правителството на щата Виктория, където е планирано да се проведе събитието, са одобрили варианта тенисистите да тренират, дори по време на своята изолация. Те ще бъдат придружавани от местни полицаи, които ще отговораят за спазването на всички мерки.

Поради сложната ситуацията по света заради пандемията от COVID-19, подготвителни турнири преди AO най-вероятно няма да има. Обмисля се и вариант надпреварата от Шлема да се проведе без квалификации, въпреки че те са шанса на по-ниско класираните играчи.

Причината пресявките да бъдат премахнати, би била, че това са още много състезатели, които трябва да преминат двуседмичната карантина преди да започнат своето участие. 

„Останалият свят гори, така че ще има карантина за всеки който идва в нашия град или щат“, обяви в сряда премиерът на Виктория Даниел Андрюс. „Има 250 хиляди случаи на ден в САЩ, Европа не е много по-добре, много части на Азия страдат. Колкото и да е важен един тенис турнир, няма да застрашим нашия коронавирус статус с нещо по-различно от най-високите стандарти.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Australian Open ще започне поне седмица по-късно Диана Андреева
Теми:  
Аустрелиън Оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook