Аустрелиън Оупън: Серина е голямата липсваща; Барти оглавява списъка

от в 13:08 на 08.12.2021
Владислав Риждов

Сезон 2021 официално приключи и всички гледаме към това, което ще ни предложи следващата кампания. По традиция тя ще започне от Австралия, а днес станаха ясни всички играчи, които ще пътуват за турнира в Мелбърн. Ашли Барти оглавява списъка с участничките, а към световната номер едно се присъединяват и останалите топ тенисистки - Арина Сабаленка, Гарбинье Мугуруса, Каролина Плишкова, Барбора Крейчикова, Симона Халеп, както и направилите много силно впечатление през сезона- Паула Бадоса, Ема Радукану, Лейла Фернандес и Анет Контавейт.

Двукратната шампионка Наоми Осак също е заявила участието си в Австралия. Японката сложи край на сезона си в началото на септември, но сега изглежда готова да направи завръщането си на корта и да опита да покори още веднъж Мелбърн Парк. Голямото име, което липсва в списъка със състезателки, е това на Серина Уилямс. Седемкратната носителка на трофея е получила препоръка от своя медецински екип, но сподели, че няма търпение да се върне и да играе отново на най-високо ниво:

"Никога не е лесно да взема подобно решение, но не съм в нужното физическо състояние, за да се състезавам. Мелбърн е един от любимите ми градове и всяка година гледам към Аустрелиън Оупън с очакване. Ще ми лиспват феновете, но нямам търпение да се върна и да играя отново на най-високо ниво" - написа американката.

Пълния списък със заявените състезателки можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аустрелиън Оупън: Серина е голямата липсваща; Барти оглавява списъка Владислав Риждов
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | ашли барти | открито първенство на австралия | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook