Австралийски политик: Джокович се помисли за по-голям от AO, а той е успешен и без него

от в 10:38 на 25.01.2022
Диана Андреева

Australian Open 2022 върви към своя край, а по-рано днес станаха известни и първите полуфиналисти на турнира за тази година - Рафаел Надал и Мадисън Кийс. Но макар и Новак Джокович да напусна пределите на континента преди повече от една седмица, изявленията около сагата с депортирането на световния номер едно продължават с пълна сила и до днес.

По-рано през седмицата ситуацията бе коментирана от директора на AO Крейг Тайли, който увери феновете, че през 2023 Новак ще се завърне в страната, но днес в интернет пространството се появи ново изказване по адрес на сърбина, което далеч не е в рамките на добрия тон. Даниел Андрюс - премиерът на щата Виктория - разкритикува цялостното отношение на Джокович към Австралия и сподели, че действията на местните власти спрямо световния номер едно са напълно оправдани:

"Моята позиция е кристално ясна - ако искаш да влезеш в държавата, трябва да бъдеш ваксиниран. Просто и лесно е. Рафа Надал бе напълно прав в изказването си. Той заяви, че Новак е можел да си постави ваксина, за да бъдат избегнати всякакъв вид конфликти.

Джокович смяташе, че има правото да действа своенравно. Помисли се за по-голям от турнира. Но Australian Open се състои и без Новак, при това върви повече от успешно, както сами можете да видите." - завърши Андрюс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Австралийски политик: Джокович се помисли за по-голям от AO, а той е успешен и без него Диана Андреева
Теми:  
australian open | Tennis Australia | Австралия | Аустрелиън Оупън 2022 | джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook