Австралийски политик: Завръщане на Джокович в Мелбърн ще бъде несправедливо

от в 19:41 на 11.10.2022
Мирела Николова

Новак Джокович бе въвлечен в един своеобразен кошмар през януари, когато трябваше да прекара близо две седмици в имиграционен хотел в Мелбърн, преди да бъде депортиран от Австралия поради липса на ваксина. Макар първоначално да бе получил разрешение да влезе в страната посредством "медицинско изключение" и съдът да бе постановил, че той има правото на такова, в крайна сметка по решение на тогавашния имиграционен министър Алекс Хоук сърбинът бе депортиран от държавата, а това автоматично означаваше и отнемане на неговата виза за период от 3 години, заради което съществува вероятност 21-кратният шампион от Шлема да пропусне и следващите издания на турнира. 

Преди месец се появиха слухове в австралийските медии, според които дългогодишният номер едно ще получи възможност да се завърне в Мелбърн още идната 2023-та година, тъй като федералното правителство е променило позицията си спрямо белградчанина и е решило да поднови визата му въпреки непроменения му ваксинационен статус. През днешния ден обаче Карън Андрюс - член на Камарата на представителите на парламента на Австралия, се изказа в напълно различна посока, противопоставяйки се изцяло на идеята Ноле да бъде допуснат да влезе на австралийска територия през идния януари.

"Не виждам никаква причина визата на някого да бъде възстановена просто защото той разполага с много пари. Правителството категорично трябва да вземе под внимание всички останали хора, чиито визи са били анулирани, за да реши дали те също не трябва да бъдат допуснати до страната. Несправедливо е за Новак Джокович да се прилагат различни правила от тези за обикновените хора.

Ако сега имиграционният министър вземе решение да даде на Джокович специално разрешение, то веднага след това ще последва въпросът какво ще се случи с всеки друг, който е поставен в подобна ситуация. Ако Джокович бъде допуснат обратно в Австралия просто защото е високоранкиран тенисист с милиони долари, ще бъде шамар за всички онези, които постъпиха правилно и се ваксинираха", категорична е Андрюс.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Австралийски политик: Завръщане на Джокович в Мелбърн ще бъде несправедливо Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook