Австрия надделя над Аржентина за първата си победа на ATP Cup

от в 13:50 на 06.01.2020
Петър Колев

Отборът на Австрия спечели първия си мач на ATP Cup с победа срещу Аржентина след 3:0 мача. Двата отбора се изправиха един срещу друг в мач от Група Е на вечерната сесия в Сидни. Докато в първия си мач на ATP Cup Аржентина постигна победа над Полша с 2:1, то Австрия претърпя загина от отбора на Хърватия с 0:3.


В мача на вторите ракети на страните един срещу друг се изправиха световният №25 Гуидо Пея и намиращият се под №108 Денис Новак. След безапелационен първи сет за аржентинеца, който той спечели с 6:0, 29-годишният Пея не успя да вземе сервис-гейм на опонента си до края на срещата. За сметка на това Новак съумя да осъществи по един пробив във всеки един от следващите две части за крайното 0:6 6:4 6:4. Така австриецът донесе първа победа на своя тим на тазгодишния ATP Cup.



Следващи на корта излязоха световният №4 Доминик Тийм, който допусна изненадваща загуба в първия си мач на ATP Cup срещу Борна Чорич, и ракета №1 на Аржентина - Диего Шварцман, също допуснал изненадваща загуба в мача си срещу Хуберт Хуркач. Австриецът започна отлично мача си, като на два пъти успя да вземе подаването на своя опонент за крайното 6:3 в първия сет.

Двамата тенисисти, за които клеят е най-предпочитаната настилка, започнаха вторият сет с размяна на общо четири пробива до 2:2. До края на сета и двамата успяваха да взимат своите подавания и логично се достигна до тайбрек. В него австриецът беше по-добрият и така успя да затвори мача в два сета - 6:3 7:6(3).

https://twitter.com/ATPCup/status/1214147942484979716?s=19

Крайният резултат беше решен от мач на двойки, в който австрийският дует Марах/Мелцер се наложи в последователни сетове на аржентинското дуо Гонсалес/Молтени - 6:1 6:4, за крайното 3:0 в полза на Австрия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Австрия надделя над Аржентина за първата си победа на ATP Cup Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook