Азаренка даде само един гейм на Мертенс, за да си осигури мач с Уилямс на полуфиналите на US Open

от в 03:33 на 10.09.2020
Петър Колев


Виктория Азаренка се класира за полуфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем US Open след победа в последователни сетове над белгийката Елизе Мертенс. Това бе първа среща между двете тенисистки, като шампионката от W&S Open се наложи категорично благодарение на агресивната си игра от дъното на корта. В следващия кръг на надпреварата беларускинята ще се изправи срещу 6-кратната шампионка от турнира Серина Уилямс, която по-рано през деня елиминира Цвети Пиронкова в три сета.

И двете тенисистки стартираха двубоя, играейки изключително агресивно от ретур и това доведе до размяна на три ранни пробива, два от които на сметката на Азаренка - 3:1. Световната №27 намери необходимото ниво на сервис и не даваше шанс на Мертенс да достигне до възможност за връщане и на втория пробив. Точно обратното - Вика продължи за атакува началния удар на своята съперничка и реализира нов брейк, който бе безпроблемно затвърден за крайното 6:1 в първия сет.

Азаренка

Вторият сет също не предложи интрига - шампионката от W&S Open играеше изключително агресивно, придвижваше се невероятно по корта, комбинираше отлично дълбоки удари от дъното на корта с прецизни излизания на мрежата и не даваше шанс на белгийката да покаже най-добрия си тенис. Азаренка осъществи три пробива и спаси три брейк пойнта в сета, затваряйки мача за малко над час игра на корта за крайното 6:1 6:0.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка даде само един гейм на Мертенс, за да си осигури мач с Уилямс на полуфиналите на US Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook