Азаренка мина с лекота през Пегула и е първата 1/2-финалистка в Индиън Уелс!

от в 04:43 на 14.10.2021
Диана Андреева

Световната номер 32 Виктория Азаренка изигра един от най-силните си мачове от началото на BNP Paribas Open, побеждавайки Джесика Пегула с 6:4 6:2, за да се класира за полуфиналите на Мастърс турнира в Индиън Уелс. По този начин беларускинята си отмъсти за загубата на Australian Open в началото на 2021 и затвърди мнението на анализаторите, че се намира във върхова форма. 

След загубата на турнира в Монреал в средата на месец август, изявите на Пегула са повече от незадоволителни. Американката далеч не показва познатия си интензивен ритъм на игра, ами разчита по-често на грешка от страна на опонента, което обаче далеч не бе правилната стратегия срещу Азаренка. Пегула се прости с възможността да се класира сред последните четири състезателки в Индиън Уелс тази вечер, а там, в спор за място в заключителния етап, Вика ще срещне победителката измежду Шелби Роджърс и Йелена Остапенко. 

И двете състезателки навлезнаха колебливо в срещата, което логично им косваше инкасирането на ранни пробиви. Паритета бе запазен до 2:2, но тогава Азаренка бе безкомпромисна и без да дава нито точка на местната представителка, реализира нов пробив. Пред Пегула все пак се откриха възможности за възстановяване на равенството, като световната номер 24 бе като стена от основна линия, а грешките от ракетата на Азаренка се множаха. До рибрейк обаче така и не се стигна, а с това Дгесика бе изостанала със сет пасив. 

По-високо ранкираната състезателка обаче бързо се отърси от преживяното разочаровие и след един маратонски първи гейм на втората част успя да измъкне подаването на своята опонентка - 0:1. Радостта на Пегула бе краткотрайна, тъй като отговорът на беларускинята бе светкавичен - 2:2. Азаренка ставаше все по-настъпателна и това съвсем логично оказа своето влияние върху резултата - нов пробив аванс за 4:2. Вика дори съумя да дублира преднината си, с което сложи край на мечтите на младата си съперничка за участие в следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка мина с лекота през Пегула и е първата 1/2-финалистка в Индиън Уелс! Диана Андреева
Теми:  
виктория азаренка | джесика пегула | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook