Азаренка спря Кербер в битката на бившите номер 1; Мугуруса надви Рибакина

от в 17:40 на 17.06.2021
Калоян Соколов

Виктория Азаренка показа, че намира своята оптимална форма още по време на Ролан Гарос, а беларускинята продължава с добрите си изяви на тревата в Берлин, където надигра местната любимка Анджелик Кербер с 6:3 7:5 и така се класира за четвъртфиналната фаза, където я очаква сблъсък с една измежду Каролина Плишкова и Джесика Пегула.

Азаренка имаше труден старт, тъй като трябваше да отразява две точки за пробив в дебютното си подаване, но се справи с опасността пред себе си и впоследствие на свой ред взе подаването на опонентката си. Германката не се предаде и създаваше сериозни проблеми на Вика със сечените си бекхенди, които отскачаха много ниско от настилката, само че Азаренка съумяваше да контролира отлично ударите си и се поздрави с успех в първата част.

Във втория сет бившата шампионка от Уимбълдън обърна нещата в своя полза, като показваше невероятна контра игра и заслужено изгради аванс от 5:3 в своя полза. Оттам насетне обаче поставената под номер 6 не отпусна нито гейм повече на съперничката си и така се поздрави с чиста победа.

Гарбинье Мугуруса също показа класата си върху тревното покритие и не остави шансове на талантливата Елена Рибакина. Казахстанката блесна със страхотните си изяви в Париж, ала условията в германската столица не бяха по нейния вкус и по-опитната тенисистка се наложи с 6:4 6:3, за да си осигури среща с Ализе Корне във финалната осмица.

Двукратната шампионка от Шлема показваше изключително агресивен подход от самото начало, което я изведе до преднина от 4:2 гейма. Рибакина моментално отреагира, изравнявайки резултата при 4:4, но отново Мугуруса пое инициативата в свои ръце и поведе в отделните части.

Във втория сет надмощието на испанката стана още по-изразително, а непоставената състезателка увеличи бройката си на непредизвикани грешки, което бламира шансовете ѝ за обрат в двубоя, а иберийката не изпита трудности да отведе мача до победоносен за нея завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка спря Кербер в битката на бившите номер 1; Мугуруса надви Рибакина Калоян Соколов
Теми:  
wta | берлин | виктория азаренка | Гарбинье Мугуруса | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook