Азаренка стартира с лесна победа; Остапенко оцеля в трисетов трилър

от в 10:36 на 17.01.2022
Мартин Петков

В днешния ден на Откритото първенство на Австралия победоносно откриха своите кампании бившите шампионки от Шлема - Виктория Азаренка и Йелена Остапенко.

Първа на корта излезе тенисистката от Беларус за двубоя си срещу непретенциозната Пана Удварди от Унгария. Вика взе инициативата още в първите минути, след като реализира ранен пробив. Силната игра на двукратната шампионка от Аустрелиън Оупън ѝ носеше голям брой лесни точки, които допринесоха за спечелването на първия сет след малко над половин час игра. В началото на втората част световната номер 25 бе стъписана, допускайки брейк. Азаренка моментално се окопити, връщайки пробива, което даде старт на печелившата ѝ серия от шест последователни гейма, за да стигне до крайния успех след 6:3 6:1.

В другия двубой Остапенко срещаше носителката на три WTA титли - Анна Каролина Шмиедлова. Латвийката инкасира брейк още при първото си подаване, с което изостана в резултата. След лошото начало последва силна серия на Остапенко, която получи възможност да сервира за частта. Тя обаче беше неубедителна на начален удар и даде възможност на Шмиедлова да влезе в тайбрек, а там аутсайдерката беше безкомпромисна и отмъкна сета.

Във втората част проблемите на начален удар за Остапенко така и не намаляваха, като на латвийката ѝ се налагаше в почти всеки гейм да отразява брейкболи. Междувременно видяхме скоростна размяна на пробиви, преди бившата шампионка от Ролан Гарос да каже тежката си дума, стигайки до сетбол при сервис на словачката, който реализира и вкара двубоя в решителната му фаза.

Третата част, по подобие на втората, започна с трудни моменти за световната номер 27, като неточностите в играта ѝ така и не намаляваха, но някак тя успяваше да се спаси. Неочакван спад в играта на Шмидлова предостави шанс на латвийката да пробие, а тя се справи безупречно инициативата, за да спечели пет поредни гейма, с което стигна до успеха в три сета след 6:7(7) 6:4 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка стартира с лесна победа; Остапенко оцеля в трисетов трилър Мартин Петков
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | виктория азаренка | йелена остапенко

Коментари





Следвайте ни в Facebook