Азаренка: Винаги ме е мотивирало да опровергая критиците

от в 02:00 на 03.04.2016
Tennis.bg

Виктория Азаренка стана едва третата състезателка осъществила дубъл от титли в Индиън Уелс и Маями след легендата Щефи Граф и Ким Клайстерс. Във Флорида тя се справи със Светлана Кузнецова с 6:3, 6:2 и грабна 20-ата си WTA титла.

Така от началото на сезона Вика има 22 победи от 23 мача. Единственото й поражение дойде от шампионката на Откритото първенство на Австралия Ангелик Кербер.

"Условията за игра бяха много тежки - бе много влажно и горещо. Особено трудно се сервираше срещу слънцето, но като цяло смятам че играх добре. Не съм гледала статистиката, но ми се струва, че направих доста печеливши удари. Очаквах тези тежки условия за игра и специално се подготвих за тях," анализира шампионката след мача.

Тя коментира, че независимо от трудностите, през които е минала в последно време, винаги е вярвала в уменията си.

"Никога не съм се съмнявала в себе си, отговорих на този въпрос толкова пъти. Беше много трудно, когато тялото ми не бе в състояние да издържи на тренировките и мачовете. Не бях достатъчно здрава. В тези моменти започваш да губиш и мотивация, така че се налага работиш още по-здраво. Ето защо бе наистина важно отново да съм напълно здрава и да мога да демонстрирам най-добрия си тенис като днес," споделя Азаренка, уточнявайки как през ноември е "започнала от нулата".

Бившата №1 е готова и за предизвикателството на предстоящия сезон на клей.

"Този период определено ме мотивира. Да докажа на хората как грешат в очакванията си, винаги ме е стимулирало. Те казват, че не съм фаворит преди мачовете на тази настилка, но аз ще работя наистина здраво по въпроса."


Виж още:

Виктория Азаренка взе трета титла в Маями



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка: Винаги ме е мотивирало да опровергая критиците Tennis.bg
Теми:  
виктория азаренка | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook