Бабата на Радукану: Исках Ема да се откаже от тениса, притеснявах се за здравето ѝ

от в 17:13 на 18.09.2021
Георги Евстатиев

По всичко личи, че Ема Радукану е следващото голямо откритие на женския тенис. 18-годишната британка показа впечатляваща игра в продължение на две седмици и заслужено спечели титлата от Откритото първенство на САЩ. С този триумф тийнейджърката се превърна в първата квалификантка, която триумфира на турнир от Големия шлем. Радукану загатна за своите качества още на Уимбълдън, когато достигна до 1/8-финалите, въпреки че беше извън топ 300. На тази фаза обаче британката беше принудена да се оттегли поради световъртеж. Тогава бабата на Радукану, Николина, е изпитала сериозни притеснения за здравето ѝ. Пред Daily Mail Николина разкри, че дори е попитала родителите на внучка ѝ дали не е по.добре да се откаже от тениса.

„Попитах родителите ѝ дали не трябва да се откаже от тениса, ами ако нещо беше станало с Ема? Здравето ѝ е най-важно. Кортът, на който тя игра тогава, имаше покрив, защото валеше, и тя почувства, че не може да диша.

Разбира се, много се гордея с нея. Но никога не съм казвала, че аз съм бабата на шампионка от Големия шлем. Аз съм скромна жена и не искам хората да си мислят, че се хваля. Винаги съм учила Ема да бъде мила, учтива и възпитана, да не наранява никого. Смятам, че това е взела от мен.

Не успях да гледам финала на US Open, защото нямаше да мога да издържа. Казах си, че мачът ще е много труден, така че реших да не го гледам. Разбрах за победата ѝ на следващия ден и бях щастлива, че е здрава и че всичко е наред“, сподели Николина Радукану.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бабата на Радукану: Исках Ема да се откаже от тениса, притеснявах се за здравето ѝ Георги Евстатиев
Теми:  
us open | ема радукану

Коментари





Следвайте ни в Facebook