Барти надделя над Уотсън в равностоен мач и е на 1/8-финал в Синсинати

от в 23:12 на 18.08.2021
Владислав Риждов

Световната №1 Ашли Барти се завърна на корта с двусетова победа. Барти претърпя изненадващо поражение на Олимпийските игри в Токио, а днес се класира за осминафиналите на Мастърса в Синсинати, надделявайки над Хедър Уотсън с резултат 6:4 7:6(3) в равностоен мач.

Срещата започна силно за топ поставената австралийка, която на бърза ръка реализира двоен пробив и се откъсна в резултата с 3:0. Уотсън обаче бързо си върна увереността в играта и не бе далеч моментът, когато световната номер 67 възстанови паритета. Барти от своя страна полуи нов подем в играта си и си върна обичайния ритъм. Шампионката от Уимбълдън изигра силен гейм на ретур и записа нов брейк на сметката си, а до края нямаше проблеми да задържи преднината си, за да се доближи на крачка от успеха.

През втория сет двете се движеха равностойно. Уотсън показа добра игра и успяваше да окаже съпротива на своята съперничка, но въпреки това единствените шансове за пробив бяха на сметката на Барти. Водачката в ранглистата повиши представянето си на сервис, което и помогна да печели почти без проблеми своите геймове. И след като нито една от двете не успя да отвори дистанция в резултата, последва тайбрек. В него Барти бе безапелационна и даде само три точки на Уотсън, за да си гарантира продължаването напред.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти надделя над Уотсън в равностоен мач и е на 1/8-финал в Синсинати Владислав Риждов
Теми:  
ашли барти | мастърс | обзор | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook