Барти надви Синякова и е 1/8-финалистка на Уимбълдън

от в 21:24 на 03.07.2021
Тея Кръстева

Световната номер 1 при дамите Ашли Барти записа категоричен успех над чехкинята Катерина Синякова с 6:3 7:5, класирайки се за четвъртия кръг на Уимбълдън. За място на четвъртфиналите австралийката ще се изправи срещу шампионкана от Roland Garros Барбора Крейчикова.

В хода на откриващия сет Барти бе тенисистката, която достигаше до повече точки за пробив, само че световната номер 1 успя да материализира само една от възможностите си. В крайна сметка това се оказа повече от достатъчно за австралийката, която реализира брейк за 4:2, а оттам нататък водачката в световната ранглиста не срещна трудости, спечелвайки първата част - 6:3.

Чехкинята пренесе разрухата в играта си с пълна сила и във втория сет, инкасирайки 2 пробива и изоставайки с 0:3. Синякова успя ди върне единия брейк, а след това дори и да отрази мач бол, за да възстанови паритета в отделните геймове за 5:5. Отговорът на Барти обаче не закъсня, тъй като световната номер 1 направи светкавичен брейк, след което го затвърди, а с това спечели и двубоя след час и 37 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти надви Синякова и е 1/8-финалистка на Уимбълдън Тея Кръстева
Теми:  
ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook