Барти няма спирка: Разгроми Джорджи и направи нова стъпка към титлата на АО

от в 12:57 на 21.01.2022
Владислав Риждов

Ашли Барти продължава с безапелационното си представяне на Аустрелиън Оупън и изглежда все по-решена да вдигне за първи път в своята кариера титлата в Мелбърн. Австралийката прелетя към осминафиналите след нова разгромна победа, надделявайки над Камила Джорджи с 6:2 6:3 за малко над час престой на корта.

Откриващата част премина изцяло под диктовката на световната номер едно и тя с лекота трупаше преднина в началото, повеждайки с 3:0. Джорджи все пак показа проблясъци, но прекалено многото грешки от страна на италианката не ѝ позволиха да се бори за нещо повече в сета и след нова серия от три поредни спечелени гейма, Барти потегли уверено в общия резултат.

Началото на втората част бе равностойно, като двете се отличиха с безупречна игра от линията за сервис, печелейки по безапелационен начин първите си подавания. Впоследствие обаче по-офанзивната игра от страна на местната любимка бързо наклониха везните в нейна полза и тя бързо пречупи своята опонентка, за да излезе напред в резултата. Вече повела с 4:2, Барти не срещна никакви трудности до края и комфортно затвори срещата в своя полза, за да удължи серията си от последователни победи от началото на годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти няма спирка: Разгроми Джорджи и направи нова стъпка към титлата на АО Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | ашли барти | жени | камила джорджи | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook