Барти отстрани бившата шампионка Кербер и е финалистка на Уимбълдън!

от в 17:43 на 08.07.2021
Тея Кръстева

Световната номер 1 при дамите Ашли Барти се класира за втория си финал на турнири от Големия шлем, след като победи шампионката на Уимбълдън 2018 Анджелик Кербер с 6:3 7:6(3). В спор за титлата в Лондон австралийката ще се изправи срещу една измежду Каролина Плишкова и Арина Сабаленка.

Срещата започна с два последователни пропиляни брейк бола на сметката на световната номер 28 Кербер, което й отне възможността да поведе с пробив аванс. Световната номер 1 на свой ход успя да реализира мигновен брейк и комфортен аванс от 3:0 гейма. Оттам насетне двубоят се развиваше равностойно, тъй като и двете тенисистки не срещаха затруднения, печелейки своите подавания. При 5:3 обаче, когато Ашли Барти сервираше за затваряне на откриващата част, германката достигна до нова точка за пробив, само че Анджелик Кербер за пореден път не успя да се възползва от открилата се възможност, което й костваше и първият сет - 6:3.

Вторият сет стартира катастрофално за шампионката от Roland Garros 2019, която изостана с фамозното 2:5 в отделните геймове. Тогава Ашли Барти показа повече от превъзходна игра, реализирайки рибрейк на 0 за 4:5. До края на частта повече пробиви нямаше, което означаваше само едно - решителен тайбрек. В заключителния гейм Ашли Барти напълно доминираше на корта, повеждайки в резултата с убедителното 6:0, и материализирайки 4-ия си мач бол, световната номер 1 вече можеше да ликува с класирането си за втори Мейджър финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти отстрани бившата шампионка Кербер и е финалистка на Уимбълдън! Тея Кръстева
Теми:  
ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook