Барти загуби сет, но стартира с победа участието си на Уимбълдън

от в 20:25 на 29.06.2021
Петър Томов

Ашли Барта стартира с трисетов успех над Карла Суарес Наваро участието на тазгодишното издание на Уимбълдън. Световната №1 надигра 32-годишната испанка с 6:1 6:7(1) 6:1 за 106 минути игра и ще се изправи срещу победителката от двубоя между Анна Блинкова и Тимеа Бабош във втори кръг.

Срещата стартира равностойно и двете тенисистки си спечелиха откриващите подавания. Пробив за Барти в четвъртия гейм даде солиден аванс на австралийката, който тя увеличаваше с всеки следващ гейм, за да затвори частта на 1.

Втората част премина под диктовката на сервиращите и закономерно бе решена в тайбрек. В него, Суарез Наваро за пореден път демонстрира биткаджийския си дух и при смяната на половините водеше с 5-1! Нов минипробив за испанката й позволи да затвори гейма на свой сервис, което тя стори без никакви затруднения, за да изпрати двубоя в решителен трети сет.

Барти превключи на много високо ниво от самото начало на третата част и световната №1 си заслужи аванс от 5:0 след като спечели 20 от откриващите 22 точки в сета! Суарез Наваро успя да отърве геврека, спечелвайки подаването си за 5:1, но испанката нямаше сили за нещо повече и след още един гейм на нула, топ поставената тенисистка сложи точка на спора. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти загуби сет, но стартира с победа участието си на Уимбълдън Петър Томов
Теми:  
ашли барти | карла суарес наваро | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook