Бащата на Джокович: Синът ми е не само най-великият тенисист, но и най-добрият спортист

от в 17:15 на 23.02.2021
Мирела Николова

Бащата на Новак Джокович - Сърджан, многократно е показвал, че не се страхува да изразява публично мнението си, независимо по чий адрес е изказването му, нито как ще бъде прието то от обществото. В неделя световният №1 спечели 18-а титла от Големия шлем, която го приближава само на още 2 "мейджър" трофея до лидерите в тази класация - Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Това постижение даде поле за изява на баща му, който в интервю за сръбския вестник "Kurir" не пропусна да изтъкне сина си като най-добрия спортист, а в допълнение оприличи Ноле на един своеобразен „месия“ за Сърбия.

„В най-лошия момент за сърбите той беше изпратен от Бог, за да покаже, че ние сме нормален народ, а не убийци“, каза Сърджан, правейки алюзия към факта, че Джокович е роден малко преди войната в бивша Югославия през 1987 г. „Трябваше да отгледаме Новак през най-трудните времена, детството му премина под знака на бомбардировките. Ето защо сега той се бори не само за собствените си интереси, но и за тези на други тенисисти, които едва свързват двата края. Той е специален, защото е трудолюбив, защото изгражда страхотен имидж на Сърбия пред света, защото е патриот, защото е не само най-великият тенисист, но и най-добрият спортист в света, като дори е печелил тази награда цели 4 пъти."

Бащата на Ноле разказа случка, доказваща, че именно синът му е едно от най-ярките лица на Сърбия: „Един от нашите министри беше на конференция в Африка, където местните хора не познаваха държавата ни. Името Тито (това на бившия държавен глава на Югославия) не им говореше нищо. Тогава министърът спомена, че е от страната на Джокович. И изведнъж той беше голямата звезда на събитието”.

"Новак също така се отличава с добро възпитание и винаги показва уважение към съперниците си. Например всеки път поздравява противника си за някой феноменално изпълнен удар... Кой друг го прави толкова често? Въпросът е защо никога не получава награда за феърплей? Всички знаят колко такива притежава Роджър Федерер - около 15. Може би защото западните медии се фокусират главно върху Федерер и Надал и не обръщат достатъчно внимание на Новак. Това е единственият начин да го спрат по пътя към върха, но трябва да разберат, че няма шанс това да се случи. Вижте отношението на обществото в Китай например, където хората го обичат идолопоклоннически и не са толкова критични към него. Просто всички на Запад трябва да приемат, че Джокович е най-добрият в света, несравним е."

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бащата на Джокович: Синът ми е не само най-великият тенисист, но и най-добрият спортист Мирела Николова
Теми:  
интервю | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook