Басилашвили затвърди добрата си серия и спря Буста на старта във Виена!

от в 18:30 на 25.10.2021
Диана Андреева

Николоз Басилашвили никога не се е славил с постоянство в играта си. Грузинецът показа повече от класен тенис в Индиън Уелс и заслужено достигна до заключителния етап, но неговите почитатели се съмняваха, че след края на американското турне  световният номер 25 ще се завърне с успех на корта. Николоз обаче опроверга мнението им и се справи със съпротивата на Пабло-Кареньо Буста след трисетова драма - 7:5 4:6 6:3, а с това намеми място във втория кръг на турнира от серията ATP 500 във Виена. 

В откриващите минути на срещата и двамата състезатели показваха високо ниво от сервис линията. В заключителните минути на сета обаче Буста допусна серия от непредизвикани неточности, които му костваха пробив за 7:5, а с това и първия сет.

Буста изглежда не се чувстваше удовлетворен от представянето си и сериозна доза непредизвикани грешки от ракетата му продължиха да се сипят на корта, ала все пак той успяваше да запази равенството в резултата. Макар и неочаквано, испанецът успя да си осигури преднина от пробив при 5:4, а впоследствие срещна сериозно изпитание, но все пак затвърди брейка и с това възвърна паритета в отделните части. 

Сякаш и двамата тенисисти бяха запазили най-доброто за накрая и паритетът в частта се запази до 3:3. Тогава последва моментен спад в играта на испанеца, от който Басилашвили побърза да се възползва, за да реализира брейк за 5:3. Сервирайки за спечелване на двубоя, световният №25 не се поддаде на емоциите и равенството в геймовете така и не бе възвърнато. Басилашвили подпечата триумфа си с категоричен гейм на нула, а с това намери място в осминафиналите на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили затвърди добрата си серия и спря Буста на старта във Виена! Диана Андреева
Теми:  
николоз басилашвили | пабло кареньо буста | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook