Баутиста Агут сбъдна мечтата си - дебютира в топ 10 на 31 години (видео)

от в 19:34 на 19.08.2019
Георги Христов

Хубавите неща се случват на тези, които са търпеливи. След 14 години като професионалист Роберто Баутиста Агут сбъдна мечтата си и от понеделник дебютира в топ 10 на световната ранглиста.

"Страхотно постижение. Зад него стои много работа. Мечтаех затова от младежките си години, така че съм много щастлив," сподели испанецът.

През 2019 година Баутиста Агут демонстрира сериозна последователност и достигна поне четвъртфиналите на 11 от 17 участия. Също така дебютира в полуфиналите на турнир от Големия шлем. Победи Новак Джокович по пътя към титлата в Доха, а на Australian Open бе четвъртфиналист.

"Бил съм близо до топ 10 от няколко години, но понякога се нуждаеш от още един-два добри резултата. Наистина е трудно да влезеш в топ 10 и съм се борил здраво затова," коментира Агут, който е на 31 години и 4 месеца.

Следващата цел за Агут е място на финалите на АТР в зала О2 в Лондон. Надпреварата на осемте най-добри ще се проведе между 10 и 17 ноември. За момента испанецът е седми в годишната АТР Race класация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Баутиста Агут сбъдна мечтата си - дебютира в топ 10 на 31 години (видео) Георги Христов
Теми:  
роберто баутиста агут | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook