Бекер: Алкарас тича ненужно много; не можеш да гониш всяка една топка в подобен мач

от в 16:51 на 10.06.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович и Карлос Алкарас смаяха света с невероятно високото ниво, което показаха в първите два сета от полуфиналния си сблъсък на Ролан Гарос, но изведнъж световният номер едно получи много тежки крампи в областта на десния прасец и оттам насетне просто доигра мача, а 22-кратният носител на"мейджър" трофеи нямаше никакви проблеми да доведе срещата до успешна за себе си развръзка.

Според Борис Бекер пък крампите на Алкарас далеч не са били просто плод на лошо стечение на обстоятелствата и легендата не пропусна да отбележи какви според него са слабостите в подготовката и подхода към двубоите на 20-годишния състезател:

"Има множество причини защо Новак спечели, а Карлос загуби. Битката започва от главата. Смятам, че Джокович изненада Алкарас с изключително високия интензитет, който наложи още от първата точка. Мисля, че понякога Карлитос тича ненужно много. Не съм виждал играч с неговите атлетически възможности, но не можеш да гониш всяка една топка в подобен мач. Няма нищо нередно в това да запазиш малко енергия, когато съперникът ти поведе с 40:0 на собствен сервис или си принуден да направиш някакъв невъзможен спринт, за да продължиш разиграването.

Алкарас все още е твърде млад, така че тепърва ще разбере как не можеш да играеш всяка една точка на 100 процента, ако искаш да се съхраниш здрав. Притеснен съм и от обстоятелството, че той не провежда тренировки в почивните си дни. Няма лошо да постъпваш по този начин от време на време, само че е напълно погрешно да следваш подобна рутина, тъй като физическата ти подготовка ще пострада сериозно" - категоричен е най-младият шампион в историята на Уимбълдън.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Алкарас тича ненужно много; не можеш да гониш всяка една топка в подобен мач Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | интервюта | карлос алкарас | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook