Бекер: Джокович бе неузнаваем на финала на US Open, никога не го бях виждал така

от в 18:59 на 16.09.2021
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на САЩ не завърши по желания начин за Новак Джокович, който не успя да сбъдне мечтата си да постигне "Календарен Голям шлем", след като се препъна на последното си предизвикателство, а именно Даниил Медведев. Руснакът показа впечатляваща игра и съвсем заслужено се поздрави с дебютна "мейджър" титла в своята кариера, а ето и какъв бе коментарът на бившия наставник на световния №1 - Борис Бекер:

"Джокович искаше да влезе в историята", започна германецът. "Целта му беше да стане най-успешният играч на турнири от Големия шлем за всички времена. Не искаше да бъде просто един от най-добрите, искаше да е най-добрият. Той щеше да го подпечата официално, ако бе спечелил финала на US Open.

Новак бе неузнаваем в този двубой, никога не го бях виждал така до този момент. Мисля, че нито физиката, нито психиката му издържаха на напрежението. Надпреварата за него приключи още на полуфиналите. Срещу Даниил Медведев още от първите минути на мача стана ясно, че състоянието му е далеч под обичайните за него стандарти", добави шесткратния носител на титли от Шлема.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Джокович бе неузнаваем на финала на US Open, никога не го бях виждал така Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | борис бекер | интервю | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook