Бекер за първия си разговор с Джокович: Не харесвам сервиса ти

от в 13:29 на 06.06.2020
Анисия Стоева


Сръбската тенис звезда- Новак Джокович, постигна много успехи, когато бе наставляван от Борис Бекер. Сърбинът успя да спечели 6 титли от Шлема през краткия период, в който бяха заедно- от 2013 до 2016. Та как започна сътрудничеството между двамата? Вижте какво разказа Борис Бекер за първия си разговор с Джокович:

,,Обещах му, че ще бъда изключително отворен и честен с него, защото нищо друго не би проработило, а и не мога да си украсявам нещата”. Ако съдим по това какво е казал Бекер в първия си разговор с Джокович, можем да си изведем извода, че той наистина е спазил обещанието си:

бекер

,, Причината, поради която вече не си толкова добър, е това, че се чувстваше прекалено добре, когато беше на върха и спря да се усъвършенстваш. Другите играчи като Федерер и Надал променят играта си. Не харесвам позиционирането ти по корта и изобщо не ми допада сервиса ти".

Сега Новак Джокович е типа играч, който постоянно иска да подобрява играта си, благодарение на напътствията на Бекер да го направи по-добър играч. В периода между 2014 и 2016 Новак изживяваше времето на живота си. Той постави редица рекорди и се установи като един от най-великите играчи някога.

бекер

За съжаление, това успешно сътрудничество приключи през 2016, но това не означава, че двамата имат лоша връзка, а напротив. В същото интервю Борис сподели, че с Новак са се срещали много пъти на турнири от Шлема, когато сърбинът е имал въпроси относно друг играч.

Именно заради тези добри взаимоотношения, Борис се радва на настоящите постижения на Новак. Точно тези успехи приближават сърбина в състезанието за най-велик играч за всички времена- състезание, в което Борис би се радвал да види Новак като победител.
бекер

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер за първия си разговор с Джокович: Не харесвам сервиса ти Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook