Бенчич обърна световната №167 в Берлин; Кийс започна с рутинна победа

от в 22:00 на 14.06.2021
Владислав Риждов

Световната №12 Белинда Бенчич се класира за втория кръг на надпреварата в Берлин, след постигна труден успех над представителката на домакините Юле Ниймайер с резултат 4:6 6:4 7:5 в отделните части.

Двубоят започна по-добре за квалификантката от Германия. Ниймайер превъзхождаше своята съперничка и реализира два пробива в хода на първия сет, при това без да дава точка на Бенчич в сервис геймовете на швейцарката, за да поведе с 4:1. Въпреки че Ниймайер изпитваше трудности да вкара първото си подаване, тя загуби едва три точки, когато успяваше да го пласира в полето за сервис. Бенчич обаче не се даде лесно и навакса единия от двата брейка, но световната №167 остана концентрирана и поведе в общия резултат.

В първите геймове от втория сет двете се движеха равностойно, като бяха убедителни в собствените си сервис геймове. При 2:2 Бенчич се озова в трудна ситуация, изправяйки се пред точки за пробив, но неутрализира и четирите шанса, които се бяха открили пред Ниймайер. Изглежда, че преминаването през критичната ситуация даде импулс в играта на Бенчич и тя съумя да измъкне втората част, а с това да изравни и резултата.

В решителния сет двете се движеха гейм за гейм, а Бенчич дори имаше шанс да стигне до ранен аванс и да улесни задачата си, но пропусна да реализира три шанса за пробив. Все пак по-високо ранкираната от двете не допусна да се стигне до изненада и след като пречупи съперничката си в самия край на срещата, Бенчич се поздрави с победата.

Мадисън Кийс също откри с победа кампанията си на трева. Американката се справи с Магдалена Фрех в последователни сетове - 6:3 6:4.

Кийс започна срещата като допусна ранен брейк, но той не се оказа фатален за световната №28. Кийс постепенно навлезе във верния ритъм и до края на частта доминираше над опонентката си, за да си осигури аванс в резултата. Кийс започна по отличен начин втория сет, след като за няколко минути поведе комфортно с 4:0. Фрех обаче продължи да се бори, печелейки четири от следващите пет гейма, но американката се справи с напрежението и продължава напред в надпреварата.

 


Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Бенчич обърна световната №167 в Берлин; Кийс започна с рутинна победа Владислав Риждов
Теми:  
wta | белинда бенчич | мадисън кийс | тенис турнир в берлин

Коментари

Следвайте ни в Facebook