Бенчич потегли с убедителна победа в Токио; Бадоса с обрат над Младенович

от в 11:58 на 24.07.2021
Мирела Николова

Най-добрата швейцарска тенисистка Белинда Бенчич откри с категорична победа участието си на Летните олимпийски игри в Токио, след като надигра в последователни сетове Джесика Пегула. Световната №12 не показа никакви слабости в представянето си и заслужено се поздрави с крайната победа, дошла след 6:3 6:3. В следващия етап на турнира швейцарката ще се изправи срещу някоя измежду Мисаки Дои и Рената Сарасуа.

В откриващия сет Бенчич бе изключително солидна от сервис линията и безпроблемно печелеше своите подавания. На противоположния полюс обаче бе американката, която допусна изобилие от непредизвикани грешки и инкасира 2 късни пробива, които дадоха предимство на световната №12 в отделните части. 

Представителката на Швейцария запази високото си ниво на представяне и във втория сет, когато осъществи пробив още в първия сервис гейм на съперничката си и набързо поведе с 3:0. Оттам насетне тя не остави никакви шансове на Пегула да мечтае за обрат и бавно, но сигурно се приближаваше до крайния успех.

Напред в надпреварата продължава и Паула Бадоса, която трябваше да наваксва сет пасив, за да достигне до победата срещу Кристина Младенович. Испанката загуби изключително оспорваната първа част, ала след това се мобилизира и значително стабилизира представянето си, което ѝ помогна да спечели по убедителен начин последвалите два сета и в крайна сметка да затвори срещата в своя полза с 6:7(4) 6:3 6:0. Така Бадоса си гарантира сблъсък с шестата в схемата Ига Швьонтек.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бенчич потегли с убедителна победа в Токио; Бадоса с обрат над Младенович Мирела Николова
Теми:  
wta | белинда бенчич | кристина младенович | Обзори | олимпийски игри | паула бадоса | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook