Беноа Пер: Изпитвам отвращение, когато изляза на корта; дойдох да прибера чека

от в 12:16 на 28.06.2022
Калоян Соколов

Беноа Пер несъмнено изживява най-трудния си сезон в професионалния тенис, като в един момент се намираше в серия от 10 поредни поражения на ниво ATP и не е далеч от напускане на топ 100 в световната ранглиста. Французинът разполага с всички качества да бъде сред елита, ала в последните няколко месеца непрекъснато говори как страда от липса на мотивация и изпитва сериозни психологически проблеми. Изглежда Пер не е преодолял това си състояние, ако съдим по неговото изказване след отпадането му в откриващия кръг на Уимбълдън:

"Играл съм около три часа тенис след Ролан Гарос. През миналата седмица отидох да играя на Чаланджър турнир в Милано и се отказах след първия сет, защото не се чувствах добре психически. Проведох само две тренировки на трева, така че загубата беше напълно очаквана. Знаех, че ще ми бъде трудно да се представя добре на това демонстративно събитие, но имаше едни 60 хиляди евро за прибиране. От известно време изпитвам силна неприязън към тениса. Виждам се с психолог. Засега не дава резултати, само че се надявам нещата да се променят. Дори сме обсъждали вариант да преустановя професионлната си кариера. Изпитвам чувството на отвращение, шом изляза на корта и веднага искам да избягам от него. Опитвам се да си върна удоволствието от играта.

Преди обичах този спорт, а сега го ненавиждам. Никога досега не съм бил в подобно състояние, което беше причината да потърся помощ. Тази година изгубих множество мачове от печеливши позици и целият блокирам, когато сервирам за сет или имам мачбол. Честно казано главата ми е на такова място, че няма смисъл да се състезавам, но нямаше как да не взема толкова голям чек и пътувах за Лондон, макар че бях посъветван да не го правя. Надявам се да изляза от това положение и ми предстои да прекарам време с моето семейство. Щом не съм в Тура, то съм значително по-щастлив" - призна 73-ият в света.

Източник: L'Equipe

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беноа Пер: Изпитвам отвращение, когато изляза на корта; дойдох да прибера чека Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | интервюта | любопитно | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook