Беретини: Джокович бе единственият, който можеше да ме победи на Уимбълдън

от в 18:11 на 15.07.2021
Тея Кръстева

През изминалата седмица световният номер 8 Матео Беретини достигна до първия си финал на турнир от Големия шлем, след като се класира за сблъсъка за спор за титлата на Уимбълдън. В крайна сметка, в заключителния двубой 25-годишният италианец допусна поражение в 4 сета от световния номер 1 Новак Джокович, но въпреки загубата Беретини може да извлече много позитиви от представянето си. А ето какво сподели самият той в скорошно интервю:

"Излязох на корта, знаейки, че това ще е мач от най-високо ниво. Джокович просто изигра по-добра среща от мен. Но все пак не мисля, че ще прозвучи налудничево, ако кажа, че Новак бе единственият тенисист, който можеше да ме победи на този турнир.

Най-важното нещо за мен е, че губя мачове срещу най-добрите в света. В Париж отново отстъпих на Джокович в 4 сета, но в последствие той спечели самата надпревара. След това спечелих титлата на Queen's Club Championships, а после отново загубих от Джокович, но този път на финала на Уимбълдън. Това означава, че нивото ми значително се повишава.

Оръжията в играта ми също се увеличават. Знам, че съм на пръв път. Джокович в момента е отново в отлична форма, но всеки път, когато изляза срещу него, знам, че се приближавам към върха." - завърши световният номер 8 и финалист на Уимбълдън 2021 Матео Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Джокович бе единственият, който можеше да ме победи на Уимбълдън Тея Кръстева
Теми:  
матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook