Беретини и Сонего с нови категорични победи на Уимбълдън 2021!

от в 17:21 на 03.07.2021
Диана Андреева

Матео Беретини продължава уверено напред кампанията си на Уимбълдън 2021! Без никакви колебания италианецът премина през ново препятствие по пътя си, за да може да се класира към следващия етап от турнира. Днешната "жертва" на Матео е Аляж Бедене, с който той се справи за малко под два часа - 6:4 6:4 6:4.

През втората седмица на Уимбълдън Беретини очаква световният номер 79 Иля Ивашка. Двамата са се срещали само веднъж до момента, а това беше преди близо четири сезона. За да достигне до тук, Ивашка се справи подред с Хауме Мунар, Жереми Шарди и Джордан Томпсън, като с това начери място в следващия кръг.

Преди прекъсването на срещата, което се наложи заради валежите в Лондон, двамата играеха равностоен тенис и поддържаха равенството в резултат. След подновяването на двубоя обаче Беретини наложи агресивния си стил на игра и това бързо му донесе важен брейк в самия край на частта, а след това италианецът безпроблемно прибави откриващия сет към сметката си. От там нанатък доминацията на Беретини бе видима и той без никакви колебания затвори срещата в своя полза. 

Лоренцо Сонего донесе втора победа на страната си с успех над Джеймс Дъкуорт. Световният номер 27 без никакви колебания намери място във втората седмица на Уимбълдън, затвърждавайки мнението на специалистите, че се намира във върхова форма.

Мачът започна с доминация на сервиращите и двамата взимаха лесно своите подавания. В средата на сета дойде и преломният момент, когато Сонего се справи добре на ретур и успя да неутрализира сервиса на своя съперник, реализирайки пробив за 4:2, който му даде спокойствие в следващите геймове. Световният №27 загуби само една точка на собствено подаване в хода на сета и поведе убедително в общия резултат. Подобна бе и ситуацията в остатъкът от срещата, а това класира Сонего напред. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини и Сонего с нови категорични победи на Уимбълдън 2021! Диана Андреева
Теми:  
лоренцо сонего | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook