Беретини надви Оже-Алиасим в най-дългия мач в историята на Laver Cup!

от в 23:52 на 24.09.2021
Мирела Николова

Матео Беретини е героят за отбора на Европа през днешния ден на Laver Cup, след като изкова невероятен обрат над своя добър приятел Феликс Оже-Алиасим в повече от интригуващ сблъсък, изпълнен с изключителна драма и напрежение до последната минута. Точно 2 часа и 52 минути бяха необходими на италианеца да пречупи съпротивата на Алиасим за крайното 6:7(3) 7:5 10:8 и така да донесе втора точка в сметката на отбора си.

Началото на двубоя бе равностойно, като и двамата състезатели безпроблемно си взимаха подаванията. В петия гейм Беретини пропусна 2 брейкбола, но те бяха отразени от канадеца, който постепенно започна все повече да експлоатира слабата страна на своя съперник, а именно неговия бекхенд, което се оказа и печелившата стратегия, благодарение на която Оже-Алиасим реализира брейк след близо 15-минутен гейм. Впоследствие той затвърди преднината си и се откъсна напред с наглед солиден аванс от 5:2.

Сервирайки за спечелването на частта обаче, представителят на отбор "Свят" показа колебания, пропускайки 2 сетбола, преди италианецът да материализира още първия си получен шанс за пробив в последния възможен момент и не след дълго резултатът бе изравнен - 5:5. В дванадесетия гейм ръката на Беретини трепна и той изостана с 0:40 на свой начален удар, откривайки пред опонента си нови 3 поредни сетбола. Тогава обаче отново си пролича нерешителността на Оже-Алиасим в ключовите моменти и така финалистът от Уимбълдън успя да докара нещата до тайбрек. В него обаче пропуските на италианеца натежаха и той трябваше да плати скъпо за тях със загубата на откриващата част.

Във втория сет канадецът продължи да оказва сериозен натиск в подаванията на световния №7, ала Матео не позволи инкасирането на ранен пробив. Веднага след това той на свой ред получи 2 брейкбола, но също не съумя да ги материализира. Бидейки изключително солидни на начален удар, двамата нямаха затруднения с това да опазят равенството в геймовете до 5:5, когато Беретини показа леки признаци на пропукване, но съумя бързо да се прегрупира и да спаси подаването си, след което той бе този, който се сдоби със сетбол, и не се нуждаеше от втора покана, за да вкара срещата в дълъг решителен тайбрек до 10 точки.

В него напрежението си каза думата и у двамата играчи, като всеки от тях допусна някои доста нетипични за тенисисти от техния калибър неточности. Изоставайки с 5:7, Беретини включи на съвсем друга предавка и от там насетне отпусна едва една точка на Оже-Алиасим, за да се поздрави с победата след 2 часа и 52 минути престой на корта.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини надви Оже-Алиасим в най-дългия мач в историята на Laver Cup! Мирела Николова
Теми:  
atp | лейвър къп | матео беретини | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook