Беретини отново не впечатли с постоянство, но продължава напред и очаква Алкарас

от в 05:51 на 19.01.2022
Диана Андреева

Матео Беретини започна участието си на Откритото първенство на Австралия с трудна победа, а мнозина поставиха физическото състояние на италианеца под въпрос. Днес обаче Беретини бе далеч по-солиден и заслужено намери място в третия кръг на Australian Open 2022. Световният номер седем надигра Стефан Козлов в четири сета - 6:1 4:6 6:4 6:1, а с това си осигури сблъсък с Карлос Алкарас в следващия етап. 

Още след първите няколко точки Беретини навлезе в познатия си ритъм и още в откриващото противниково подаване реализира моментален брейк. От този момент нататък Матео демонстрираше пословичната си стабилност от основната линия и изцяло пое контрола върху събитията. От отсрещната страна на корта непредизвиканите грешки изобилстваха, което подпомогна италианеца да влезе в серия от шест поредни спечели гейма и така да поведе в общия резултат. 

С началото на втората част играта на Козлов се изчисти от неточности, а това му позволяваше да остане равностоен на фаворита в срещата. Беретини все по-рядко печелеше директни точки и му се налагаше да навлиза в по-продължителни размени, а това усложняваше задачата му да преминава с лекота през подаванията си. Макар че Матео имаше десетки възможности да реализира брейк, единственият пробив, дошъл в сета, бе в полза на Козлов и не след дълго той изравни в общия резултат. 

Третият сет се разви напълно равностойно, с експресни подавания от двете части на корта. Частта бе лишена от интрига, а ясно изразен фаворит в нея нямаше. В последния възможен момент обаче Беретини демонстрира класата си и успя да измъкне гейма на своя противник, а с това отново взе преднина в общия резултат. 

Решаващата част се разви по вкуса на Беретини. Матео взе пълния контрол още в началните минути на сета и със солидна игра поведе с 3:0. Италианецът обаче не спря дотук и продължи да диктува темпото на разиграванията, докато неговият съперник не намери начин да му се противопостави. Мачът отиде бързо в историята, след като световният номер седем даде само гейм повече на Козлов и се поздрави с пореден успех в турнира.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини отново не впечатли с постоянство, но продължава напред и очаква Алкарас Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | беретини | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook