Беретини оцеля в италианското дерби със Сонего и ще спори за място на финала в Щутгарт!

от в 15:58 на 10.06.2022
Мартин Петков

Матео Беретини през последните сезони си изгради име на един от най-добрите състезатели в Тура върху тревна настилка, като неслучайно достигна финал на Уимбълдън при миналогодишното издание, ала в мача за титлата преклони глава срещу Новак Джокович. Италианецът стартира обещаващо този сезон с полуфинал на АО, но впоследствие се наложи да се подложи на операция, която трайно го извади от кортовете и световният номер 10 се завърна в игра през тази седмица за турнира в Щутгарт, където е бивш шампион. Матео преодоля на старта в немския град Раду Албот, но определено се видя, че му липсва игрова практика, което му навлече значителен брой неприятности и доста усложни обстоятелствата в четвъртфинала срещу сънародника му Лоренцо Сонего.

Италианският сблъсък имаше честта да открие програмата в Щутгарт, като нагледно ни показа, че има какво още да се желае в представянето на Беретини след проведената интервенция, но все пак положителните знаци бяха налице. Бившият шампион беше в ролята на догонващ в първоначалната фаза от срещата, но постепенно с времето намери нужния ритъм в играта си, като отстрани неточностите и започна да трупа уинър след уинър на сметката си, за да триумфира след 3:6 6:3 6:4. В опит да достигне мача за титлата за световния номер 10 предстои да срещне изненадата на турнира до момента в лицето на местния представител Оскар Оте.

Още в началните минути на двубоя се създаде убеждението, че по-високоранкираният от двамата състезатели изпитва затрудния на начален удар, като неколкократно бе изправен срещу брейкболи и в крайна сметка се пропука, за да може аутсайдерът да вземе пробив аванс в шестия гейм. Беретини мигновено си осигури възможности за рибрейк, но не съумя да ги осъществи и разликата в резултата се запази. Сонего впоследствие достигна сетбол още при сервис на съперника, който пропиля и бе близо до това да изгуби преднината си, ала демонстрира сериозен характер и се поздрави с успех в откриващия сет.

Втората част се разви далеч по-благополучно за бившия шампион, който видимо се чувстваше по-добре на корта и не му отне много време, преди да оползотвори възможността си за пробив. В последвалите подавания интригата липсваше, но се завърна в деветия гейм при сервис на Беретини, който преодоля опасността от два брейкбола и още с първия си сетбол възстанови равенството в отделните части.

Решителният се разви сходно от току-що отминалия, след като фаворитът в срещата си осигури ранен пробив аванс и все по-умело диктуваше събитията на корта. Световният номер 10 продължи да сервира все така безпогрешно, като поддържаше високи стойности на начален удар и заслужено стигна до победата, осъществявайки обрат, за да намери място във фазата на полуфиналите по пътя към втора титла в Щутгарт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини оцеля в италианското дерби със Сонего и ще спори за място на финала в Щутгарт! Мартин Петков
Теми:  
atp | лоренцо сонего | матео беретини | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook