Беретини: Прекарах много дни, плачейки в леглото; щях да се подпиша с кръвта си, за да играя

от в 15:14 на 09.07.2023
Калоян Соколов

Матео Беретини беше разгромен при дебютния си мач за трева на сезона, вземайки едва пет гейма срещу Лоренцо Сонего в Щутгарт, а самият Сонего сподели, че не е щастлив от победата, защото му е мъчно да вижда негов толкова близък приятел в подобно състояние.

Впоследствие Беретини прецени да не защитава титлата си в Куинс и пристигна без никаква игрова практика на Уимбълдън, като очакванията към него на практика бяха нулеви. Бившият финалист обаче още на старта загатна, че е обратно в топ форма и взе реванш от своя сънародник на старта, а впоследствие не загуби нито един сет в сблъсъците си с Алекс Де Минор и Александър Зверев.

Някогашният номер 6 пък не скри огромната си радост от успехите си към момента на "свещената трева" и призна, че доскоро се е намирал в много тежък личен период:

"Прекарах много дни в леглото, плачейки, защото не можех да играя. Тъжно е, но е истина. Липсваше ми да бъда на корта и да се състезавам. Точно заради това, то няма никакво значение, че съм играл в пет поредни дни. Щях да се подпиша с кръвта си, ако преди няколко седмици някой ми беше предложил да се намирам в подобна ситуация. Всички мои близки знаят как се чувствах и през какво преминах психологически. Изживяното тук досега е изключително специално и намирам допълнителна вътрешна енергия с всеки един изминал ден. 

Публиката е невероятна и съм много благодарен за подкрепата, която получавам. Доскоро просто лежах и мислех за всички контузии и пропуснати турнири. Бях обзет изцяло от тъга и честно казано мислех, че не съм готов да участвам на Уимбълдън, но си казах как не мога да продължава повече по същия начин и трябва да се опитам да играя. Изглежда това място излъчва някаква магия, защото няма никакво значение колко съм изморен на следващия ден и просто се наслаждавам на момента. Преди приемах всичко това за даденост, но вече оценявам малките неща" - разказа италианецът в последното си интервю на корта.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Прекарах много дни, плачейки в леглото; щях да се подпиша с кръвта си, за да играя Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook