Беретини се завърна на корто с труден успех над Виньолас

от в 09:05 на 18.08.2021
Диана Андреева

След края на Уимбълдън 2021 Матео Беретини си взе продължителна ваканция, за да може да се възстанови максимално от пренатоварването през изминалите месеци. Тази вечер италианецът изигра първия си мач от началото на юли насам, а неувереното му представяне бе причината той да бъде изправен пред сериозни затруднения. В крайна сметка обаче световният номер осем се справи с Алберт-Рамос Виньолас - 6:7(5) 6:3 7:5.

Продължителните прекъсвания зарани дъждовното време в Синсинати сериозно объркаха графика за деня, който организаторите бяха изготвили, като мачът на Матео започна повече от три часа по-късно от планираното. Това също се отрази на играта както на Беретини, така и на Виньолас, тъй като по това време от денонощието слънцето постепенно започва да залязва и прави условията за игра по-неприятни.

Макар и да загуби сет, Беретини със сигурност бе по-добрият играч на корта. Матео сервираше на ниво, реализирайки впечатляващите 25 аса, а плътните му удари от основна линия принуждаваха Виньолас единствено и само да има възможност да се защитава, без да атакува своя противник. В ключовите моменти италианският тенисист бе далеч по-уверен и така след почти два часа и 30 минути прекарани на корта, той намери място в следващия етап. Там му предстои сериозно изпитание, защото от другата страна на мрежата ще застане 12-ия поставен Феликс-Оже Алиасим или сребърният медалист от Олимпийските игри в Токио - Карен Хачанов. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини се завърна на корто с труден успех над Виньолас Диана Андреева
Теми:  
алберт рамос-виньолас | матео беретини | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook