Беретини стартира бавно, но довърши Басилашвили със стил и си уреди среща с Алкарас

от в 22:53 на 27.10.2021
Мирела Николова

Матео Беретини вече е четвъртфиналист на АТР 500 турнира във Виена, след като през днешния ден преодоля съпротивата на винаги опасния Николоз Басилашвили. Грузинецът стартира силно двубоя и успяваше да остане равностоен на по-високо ранкирания си противник, като дори спечели първия сет, ала впоследствие италианският представител повиши нивото си на игра и не остави шансове на грузинеца да довърши започнатото, за да триумфира в мача след 6:7(5) 6:2 6:3. По този начин световният №7 си гарантира място в следващата фаза, където в битка за място на полуфиналите ще се изправи срещу 18-годишния Карлос Алкарас, който по-рано днес надделя над Анди Мъри в един изключително висококачествен сблъсък.

Битката беше напълно равностойна в откриващата част, като в хода на целия сет станахме свидетели на една-единствена възможност за пробив още в дебютното подаване на Беретини, която незабавно бе заличена благодарение на солидния му начален удар. От там насетне бе наложена доминация на сервиращите и паритетът в резултата се запази до 6:6, което наложи изиграването на тайбрек. В него сервисът на италианеца не бе на необходимото ниво, което помогна на Басилашвили да измъкне този толкова оспорван дебютен сет.

Втората част също не стартира по най-добрия начин за седмия в света, който отново бе изправен пред брейкбол в първото си подаване, ала побърза да се мобилизира и се спаси от инкасиране на ранен пробив. Впоследствие Беретини на свой ред достигна до 3 шанса за брейк, последният от които бе материализиран, и скоро след това вече водеше с 3:0. Точно това се оказа и преломният момент в мача, тъй като след него третият в схемата владееше инициативата на корта и дублирайки преднината си от пробив по-късно в частта, успя да възстанови паритета в общия резултат.

Устремът му се пренесе и в третия сет, който се разви аналогично с предходния, тъй като и тук ранен брейк в полза на представителя на топ 10 му осигури комфортен аванс, който с типичната си офанзивна игра и чутовен начален удар Матео съумя да опази до края на двубоя и така да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини стартира бавно, но довърши Басилашвили със стил и си уреди среща с Алкарас Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook