Заслужено уважение: Зверев и Тийм поздравиха Надал за 21-вия трофей от Шлема

от в 18:45 на 31.01.2022
Диана Андреева

Вчерашният ден ще остане завинаги в историята на тениса, след като Рафаел Надал се превърна в първия играч, който печели 21-ва титла от Големия шлем. Това изумително постижение стана факт след феноменален обрат от 0:2 сета срещу световния №2 Даниил Медведев на финала на Аустрелиън Оупън 2022. Така Матадора излезе като едноличен лидер на върха на класацията за най-голям брой спечелени "мейджър" трофеи, изпреварвайки своите двама големи съперници през годините Роджър Федерер и Новак Джокович. 

Заслужено отвърдени имена сред анализаторите на спорта поздравиха испанеца за успеха му, а същевременно постижението му не остана незабелязано и от неговите колеги в Тура. Доминик Тийм, Матео Беретини, Себастиан Корда и Стефанос Циципас са сред играчите, отдали нужното уважение на бившия световен номер едно, а ето какво точно написаха част от елита на мъжкия професионален тенис:

Зверев: "Надал е невероятен, страхотен е. Признавам, че не проследих мача от първата до последната точка, но накрая играта беше на зашеметяващо ниво. Не обичам да гледам финалите по телевизията, предпочитам да бъда част от тях."

Тийм: "Мечтата на всеки тенисист е да спечели титла от Големия Шлем...но 21? Надал е истински шампион. Той е вдъхновение! Надявам се съвсем скоро да споделя корта отново с него."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заслужено уважение: Зверев и Тийм поздравиха Надал за 21-вия трофей от Шлема Диана Андреева
Теми:  
australian open | александър зверев | Аустрелиън Оупън 2022 | доминик тийм | матео беретини | рафаел надал | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook