Беретини за скандала на Медведев с публиката на АО: И аз щях да викам за Надал

от в 12:15 на 16.02.2022
Калоян Соколов

Мелбърн се оказа щастливото място за Рафаел Надал, като испанецът завоюва там своята рекордна 21-ва титла от Шлема и стана лидер по този показател. Това се случи след епичен обрат над Даниил Медведев от 0:2 сета, а руснакът прие много тежко загубата и вмени вина на публиката, която подкрепяше бурно Матадора и често прекрачваше границите на установения тенис етикет.

Матео Беретини обаче не разбира поведението на своя колега и се присъедини към Аслан Карацев, който също не подкрепи световния номер две в неговите претенции към феновете. Италианецът направи любопитно изказване, в което призна как едва ли и той би имал много по-различно поведение, ако е бил зрител на мача, а ето и точните му думи:

"Разбирам поведението на публиката, защото тя има желание да стане свидетел на нещо историческо и е нормално почти всеки да заеме страната на Надал. Аз лично не се притеснявам, когато хората са срещу мен, тъй като това е част от играта. Просто трябва да приемеш, че едва ли ще можеш да разчиташ на някаква подкрепа в сблъсъците си с представители на Голямата тройка. Състезателите от нея са истински легенди и са заслужили напълно подобен вид отношение. Все пак много от нас са израснали с техните успехи и винаги се връщаш назад към спомените си, щом наблюдаваш двубоите им. Намирам го до известна степен за романтично и аз също бих подкрепял Рафа по същия начин, ако бях там, имайки предвид какви силни емоции съм изживял през детските си години с неговите изяви в турнирите" - завърши финалистът от миналогодишния Уимбълдън.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини за скандала на Медведев с публиката на АО: И аз щях да викам за Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | любопитно | матео беретини | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook