Беретини: Мога да победя Надал, притежавам необходимите качества

от в 16:15 на 26.01.2022
Диана Андреева

Матео Беретини се превърна в първия в историята на Australian Open италиански тенисист, достигнал до полуфиналната фаза. След един титаничен мач Беретини намери място сред последните четирима, а в спор за място в заключителния етап от турнира на Матео му предстои сериозно изпитание, в лицето на Рафаел Надал. 

В очакване на двубоя от полуфиналите на турнира Беретини взе участие в редица медийни изяви. Многократно той намекна, че разполага с възможностите да надиграе Матадора и е повече от уверен в себе си, но не иска да навлиза в срещата с излишни очаквания и планира единствено да се наслади на играта: 

„Този мач ще бъде невероятна възможност за мен. Рафа е играч, който няма нужда от представяне, многократно е засвидетелствал потенциала си пред погледа на цял свят. Да играя отново срещу него на полуфинал на турнир от Големия шлем две години и половина след последния ни подобен сблъсък е нещо страхотно. Гледал съм го по телевизията и съм го подкрепял толкова много пъти, а сега ще излезем един срещу друг, при това на Rod Laver Arena.

Ще сбъдна една от своите детски мечти. Искам да спечеля този мач и съм сигурен, че мога да го направя. Фактът, че за трети път съм полуфиналист на турнир от Големия шлем, е доказателство, че притежавам необходимите качества. Това обаче не ми е достатъчно. Искам да стигна още по далеч.

Преди полуфинала на US Open през 2019-а никога не бях си помислял, че мога да бъда толкова успешен. Не, че не вярвах в себе си, но нагласата ми винаги е била да бъда здраво стъпил на земята, без да позволявам мечтите да замагляват погледа ми. Дори когато Роджър Федерер ме разгроми на 1/8-финалите на Уимбълдън, бях щастлив от постигнатото. Всеки успех се дължи на дългогодишен труд и тепърва предстои да се развивам. Надявам се, че няма да се спъна по пътя.

Не мисля, че ще бъде пресилено, ако кажа, че написах част от историята на италианския тенис. Ние сме една от най-великите нации в този спорт. Имали сме редица велики шампиони и за мен е истинска чест да разполагам с възможността да създавам нови поводи за гордост на феновете у дома. Чувствам огромна гордост, макар че обикновено мисля за подобни неща едва след края на турнирите, не си позволявам да се разконцентрирам. Усещам любовта на цяла Италия, на всички почитатели на тениса и най-вече на семейството ми. Израснах пред очите на тези хора и всички са впечатлени от това, което съм постигнал до момента." - завърши Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Мога да победя Надал, притежавам необходимите качества Диана Андреева
Теми:  
беретини | матео беретини | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook