Без да ѝ се налага да излиза на корта: Рибакина продължи служебно към третия кръг на US Open

от в 03:13 на 31.08.2023
Калоян Соколов

Aйла Томлянович се оттегли преждевременно от US Open. Хърватката с австралийски паспорт е взела това трудно решение, тъй като е получила контузия в областта на играещата си дясна ръка и така Елена Рибакина продължава напред без игра. Любопитното е, че Томлянович получи травма на коляното преди началото на сезона и всъщност нямаше нито един изигран мач през годината до началото на "мейджър" турнира в Ню Йорк.

Лошият късмет обаче продължава да преследва бившата номер 32 и тя няма да има възможност да защити миналогодишния си 1/4-финал, до който достигна с победа над Серина Уилямс, а това се оказа и последното излизане на корта от страна на легендарната американка.

Рибакина пък ще спести сили за сблъсъка си от третия кръг срещу ветеранката Сорана Кърстя, която прави най-силния сезон в кариерата си. Интересен факт е, че пътищата на световната номер четири и Томлянович се бяха преплели за последно на миналогодишния Уимбълдън, където казахстанската надигра бившата приятелка на Матео Беретини и впоследствие завоюва трофея, така че положителните знаци са налице за нея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без да ѝ се налага да излиза на корта: Рибакина продължи служебно към третия кръг на US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | айла томлянович | елена рибакина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook