Без да срещне брейкбол: Сабаленка профуча през 23-тата поставена и е 1/2-финалитска в Ню Йорк!

от в 20:30 на 06.09.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка продължава победния си марш на тазгодишния US Open със завидна увереност и след нова наказателна акция се класира за полуфиналната фаза в турнира. Беларуската, която след края на надпреварата ще се изкачи на върха в класацията на WTA, дебютирайки като световна номер едно, преодоля с лекота теста на 23-ата поставена Кинуен Женг, за да подпечата победата си след само 74 минути на корта - 6:1 6:4.

С това си поредно невероятно представяне на кортовете в Ню Йорк, шампионката от Аустрелиън Оупън резервира своя билет към финалната четворка на Откритото първенство на САЩ за трето поредно издание на състезанието, като в търсене на дебютно класиране за мача за титлата на US Open ще се изправи срещу една измежду бившата финалистка Мадисън Кийс и носителката на трофея от Уимбълдън - Маркета Вондроушова.

Началото на двубоя се оказа свръхзвуково за бъдещата първа ракета на планетата, която още от самия старт на сблъсъка установи контрол в разиграванията и без да влиза в продължителни размени от основната линия, залагаше на мощта в ударите си, което ѝ донесе аванс от два пробива. Впоследствие младата китайка най-после съумя да стабилизира подаването си и се разписа в резултата, ала силите ѝ стигнаха единствено за това да избегне "геврека", преди втората поставена да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Втората част ни предостави значително по-голямо равенство на корта, като двете тенисистки залагаха на атакуващия тенис, което предразположи световната номер 23 към това да ни демонстрира на какво е способна в това отношение и поддържаше равнището на фаворитката. Постепенно с течение на времето обаче, Женг започна да се чувства безсилна пред огромното ускорение на топката, което придаваше Сабаленка, като това предизвика поредица от неточности в играта на 23-тата поставена, която инкасира фундаментален пробив в седмия гейм, а оттам насетне за шампионката от Аустрелиън Оупън се оказа протоколна задача да узакони триумфа си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без да срещне брейкбол: Сабаленка профуча през 23-тата поставена и е 1/2-финалитска в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | кинуен женг

Коментари





Следвайте ни в Facebook