Без дори да отпусне точка за пробив: Сонего се разправи със световния номер 9 в Дубай!

от в 17:14 на 01.03.2023
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим имаше изключителни резултати в края на миналия сезон, което го изведе до спечелването на три поредни трофея, като не допусна да бъде пробит в нито едно от въпросните състезания. Това наглед даваше сериозни надежди на канадеца за силно представяне през 2023-та, но засега световният номер девет разочарова силно с игрите си. Все пак миналата седмица беше малко по-позитивна за младока, който достигна до първия си полуфинал през годината, но днес последва нова крачка назад, след като отпадна още във втория кръг на турнира в Дубай. Четвъртият поставен не се сдоби с нито една точка за пробив по време на срещата си с Лоренцо Сонего и напълно заслужено италианецът за пръв път съумя да преодолее съпротивата на 22-годишния играч и да се класира за финалната осмица, в която ще премери сили с Александър Зверев.

Откриващият сет не предложи особено вълнуващ тенис, защото нещата се решаваха обикновено с първия удар след сервиса и никой не спечели повече от две точки на съперниковия начален удар, като Оже-Алиасим поддържаше перфектна успеваемост след вкарано първо подаване. В крайна сметка се стигна до тайбрек, а там неочаквано фаворитът започна да прибързва и на практика сам подари преднина от 4:1 точка на Сонего. Италианецът обаче се пропука и деветият в света имаше възможност да изравни резултата, ала се подлъга да спре разиграване, в което удара на неговия съперник се оказа върху линията и сетът отиде в полза на миналогодишния участник на надпреварата в нашата столица.

Във втората част отиграванията на по-висококласирания състезател ставаха все по-плитки и това позволяваше на Сонего да навлиза навътре в корта и да атакува мрежата. Непоставеният тенисист неизменно действаше агресивно на съперниковите втори подавания и напълно закономерно осъществи брейк за аванс от 4:3, който не изпусна до последно и се поздрави с петата победа в кариерата си над представител на топ 10.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без дори да отпусне точка за пробив: Сонего се разправи със световния номер 9 в Дубай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | дубай | лоренцо сонего | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook