Без дори да загуби сет: Прероден Беретини профуча през Зверев и оформи зрелище с Алкарас

от в 23:16 на 08.07.2023
Мирела Николова

Матео Беретини върна лентата назад и показвайки най-доброто, на което е способен, съумя да пречупи Александър Зверев в изключително равностоен двубой от третия кръг на Уимбълдън. Италианецът, за когото първата половина от настоящия сезон представляваше истински кошмар, през настоящата седмица демонстрира първокласен тенис и днес записа пореден престижен успех, елиминирайки световния №21 в последователни сетове - 6:3 7:6(4) 7:6(5). По този начин финалистът от 2021-ва се завърна във фазата на най-добрите 16 в надпреварата, където му предстои още по-трудно предизвикателство в лицето на топ поставения Карлос Алкарас.

Дебютната част протече под доминацията на сервиращите, чийто мощен начален удар им позволяваше да вземат преимущество в последващото разиграване и да завършат след бърза комбинация. В края н сета обаче ръката на германеца трепна и първото му подаване се изгуби, от което бившият №6 моментално се възползва и материализира още първия си брейкбол, минути след което си подсигури аванс общия резултат.

Вторият сет не предложи нещо по-различно, тъй като исполинският сервис продължи да бъде най-силното оръжие на двамата и посрещащите нямаха никаква възможност дори да се приближат до шанс за пробив. Така развръзката на тази толкова равностойна част дойде в тайбрек, където вездесъщият форхенд на Беретини се разгърна в максимална степен и напълно обезоръжи Саша, за да може италианецът да се доближи само на крачка от успеха.

Статуквото се запази и в третата част, където до пробив отново не се стигна и трябваше да бъде изигран втори пореден тайбрек. Там италианецът отново наложи своя стил на игра, пласирайки мощни форхенди в противниковото поле и редувайки ги с изключително технично подсечени удари, с които затрудняваше Зверев в хода на целия мач. По този начин бившият финалист в турнира достигна до три поредни мачбола, при третия от които пласира неспасяем сервис, след който можеше да вдигне триумфално ръце.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без дори да загуби сет: Прероден Беретини профуча през Зверев и оформи зрелище с Алкарас Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | матео беретини | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook