Без дори да загуби сет: Прероден Беретини профуча през Зверев и оформи зрелище с Алкарас

от в 23:16 на 08.07.2023
Мирела Николова

Матео Беретини върна лентата назад и показвайки най-доброто, на което е способен, съумя да пречупи Александър Зверев в изключително равностоен двубой от третия кръг на Уимбълдън. Италианецът, за когото първата половина от настоящия сезон представляваше истински кошмар, през настоящата седмица демонстрира първокласен тенис и днес записа пореден престижен успех, елиминирайки световния №21 в последователни сетове - 6:3 7:6(4) 7:6(5). По този начин финалистът от 2021-ва се завърна във фазата на най-добрите 16 в надпреварата, където му предстои още по-трудно предизвикателство в лицето на топ поставения Карлос Алкарас.

Дебютната част протече под доминацията на сервиращите, чийто мощен начален удар им позволяваше да вземат преимущество в последващото разиграване и да завършат след бърза комбинация. В края н сета обаче ръката на германеца трепна и първото му подаване се изгуби, от което бившият №6 моментално се възползва и материализира още първия си брейкбол, минути след което си подсигури аванс общия резултат.

Вторият сет не предложи нещо по-различно, тъй като исполинският сервис продължи да бъде най-силното оръжие на двамата и посрещащите нямаха никаква възможност дори да се приближат до шанс за пробив. Така развръзката на тази толкова равностойна част дойде в тайбрек, където вездесъщият форхенд на Беретини се разгърна в максимална степен и напълно обезоръжи Саша, за да може италианецът да се доближи само на крачка от успеха.

Статуквото се запази и в третата част, където до пробив отново не се стигна и трябваше да бъде изигран втори пореден тайбрек. Там италианецът отново наложи своя стил на игра, пласирайки мощни форхенди в противниковото поле и редувайки ги с изключително технично подсечени удари, с които затрудняваше Зверев в хода на целия мач. По този начин бившият финалист в турнира достигна до три поредни мачбола, при третия от които пласира неспасяем сервис, след който можеше да вдигне триумфално ръце.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без дори да загуби сет: Прероден Беретини профуча през Зверев и оформи зрелище с Алкарас Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | матео беретини | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook