Без изненади: Контавейт потегли с победа на AO 2022

от в 07:35 на 18.01.2022
Диана Андреева

Анет Контавейт трябва да се справя с големи очаквате от страна на тенис света, защото през последните няколко месеца демонстрира тенис от най-високо ниво. Естонката беше на крачка от най-престижния си успех в кариерата, когато обаче допусна загуба на финала на WTA Finals 2021 от Гарбинье Мугуруса. Но до момента през годината Контавейт дава единствено поводи за радост на своите почитатели, а днес тя започна с победа и участието си на Australian Open 2022. 

В първа жертва на Контавейт днес в АО се превърна Катерина Синякова. Чехкинята отстъпи с 6:2 6:3 след малко под 90 минути, прекарани на корта, а това сложи край на участието й на сингъл още в самото начало на събитието от Големия шлем. Следващото препятствие по пътя на Анет е победителката между местната любимка Астра Шарма и Клара Таусон. 

Срещата между двете състезателки, макар да намери своя край в два сета, не беше лишена от интрига. Двете тенисистки бяха повече от колебливи на начален удар, а това довеждаше и до постоянни пробиви. Контавейт обаче все пак бе по-постоянната състезателка на корта и заслужено се превърна в победителка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Контавейт потегли с победа на AO 2022 Диана Андреева
Теми:  
australian open | анет контавейт | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook