Без капка милост: Гарсия разгроми квалификантка и ще срещне бивша финалистка от US Open

от в 07:44 на 17.01.2023
Мартин Петков

Каролин Гарсия през миналия сезон смълча всички свои критици, след като четири години по-късно отново се завърна в световния топ 5 на класацията на WTA и триумфирайки с титлата на заключителната надпревара в календара на най-добрите 8 тенисистки за отминалите 11 месеца, даде заявка за успех през 2023-та. Французойката в хода на днешния ден постави начало на пътя си на Аустрелиън Оупън, като надделя безапелационно над квалификантката Катерин Себов за само 66 минути на корта - 6:3 6:0. С този си триумфален старт в Мелбърн световната номер 4 вече е част от втория етап на състезанието и в един от сблъсъците на кръга ще срещне финалистката от US Open 2021 - Лейла Фернандес.

Началните минути от двубоя протекоха при пълен баланс в съотношението на силите, като колкото и изненадващо да изглеждаше на фона на статута на двете тенисистки, то аутсайдерката първа достигна брейкбол. Гарсия обаче не допусна нататъшно развитие на преднината за своята съперничка и скоропостижно придоби лидерската позиция на корта, при което с канонада от длановия си удар реализира пробив, за да отмъкне откриващия сет.

За сметка на видяното до момента, то световната номер 4 във втората част разкри пълния потенциал, с който разполага, като навлезе в нужния игрови ритъм и се нуждаеше от само 25 минути, за да "върже геврек" на Себов, узаконявайки победата си на старта в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Гарсия разгроми квалификантка и ще срещне бивша финалистка от US Open Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | каролин гарсия

Коментари





Следвайте ни в Facebook