Без капка милост: Музети разгроми световния №13 и очаква Алкарас в 1/8-финалите

от в 21:11 на 02.06.2023
Мартин Петков

Лоренцо Музети се завърна в най-добрата си светлина точно навреме за Ролан Гарос, като до момента в Париж не спира да блести при всяка своя поява на корта и в хода на днешния ден взе скалпа на 14-ия поставен Камерън Нори, подпечатвайки класирането си за втората седмица на надпреварата. Италианецът изигра един от най-добрите си мачове на ниво Голям шлем изобщо в своята кариера досега, след като се нуждаеше от само 2 часа и 8 минути на корта, за да разгроми полуфиналиста от Уимбълдън - 6:1 6:2 6:4. С успеха си световният номер 18 за пореден път демонстрира афинитета си към клея, явяващ се любимата му настилка, и на осминафиналите му предстои да срещне победителя измежду Денис Шаповалов и Карлос Алкарас, които всеки момент ще излязат на централния корт "Филип Шатрие" за мача си.

Младежът още със стъпването си на корта загатна какво трябва да очакваме от него в хода на двубоя, след като отлично разчиташе ударите по правата на левичаря и умело провеждаше своите акции в атакуващ план до нанасянето на печелившо отиграване, в която част на играта беше безупречен. Британецът от своя страна нямаше никаква идея за противодействие на стила на Музети, който не изпитваше трудности в нито един аспект, като грешките изцяло липсваха в играта му, докато световният номер 13 в целта си да окаже съпротива на клей специалиста, допусна прекомерен брой неточности, които му струваха прескъпо, и 18-ият поставен необезпокоявано посредством два пробива аванс се поздрави с успеха в дебютния сет.

Във втората част съотношението на силите остана непроменено, при което италианецът продължи с впечатляваща увереност да задава темпото в размените от основната линия, където имаше завидно превъзходство над Нори, който наглед пробваше всичко, но единственото му добро оръжие се явяваше левичарският сервис. Качеството на началния удар на британеца пък постепенно спадна и той се превърна в лесна мишена за световния номер 18, който се радваше на най-добрия си тенис и демонстрира богатия си репертоар, включващ изящни къси топки, за да спечели последните пет гейма в сета и се доближи на една крачка от победата.

Статуквото на корта остана непокътнато и на старта на третата част, когато полуфиналистът от Уимбълдън опитваше да пресира 17-ия поставен посредством излизания в близост до мрежата, но ударите от ракетата на Музети намираха очертанията на полето с такава лекота, че на бърза ръка той съумя да пробие. Впоследствие както по всичко личеше, че краят на сблъсъка е близо, то момент на разконцентрация беше напът да заличи стореното досега от италианеца в мача, след като той допусна да изгуби инициативата и се пропука още при дебютния брейкбол в срещата за Нори, допускайки възстановяване на паритета.

Оттам насетне най-после имахме шанса да наблюдаваме равностойна битка между двамата, каквато приляга на мач между представители на топ 20, като левичарят беше на само една точка разстояние от това сензационно да отмъкне подаването на младежа за втори път, но Музети не трепна в решаващите минути и оцеля, за да може в идните минути да причисли към актива си гейма на световния номер 13 и необезпокоявано на сервис официализира победата си, правейки един от най-добрите удари за двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Музети разгроми световния №13 и очаква Алкарас в 1/8-финалите Мартин Петков
Теми:  
atp | камерън нори | лоренцо музети | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook