Без нито един завършващ удар: Бузкова завоюва първата WTA титла в кариерата си

от в 17:04 на 31.07.2022
Калоян Соколов

Мари Бузкова дори нямаше спечелен мач на ниво Голям шлем в началото на сезона, но прави сериозен прогрес през последните месеци, като наскоро достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън. Чехкинята обаче така и не съумяваше да триумфира в надпревара от WTA Тура, отстъпвайки в три поредни финала.

Днес всичко това се промени, защото световната номер 66 се поздрави с трофея на домашния си турнир в Прага. Това стана факт след разгромен успех с 6:0 6:3 над рускинята Анастасия Потапова, а интересното е, че Бузкова не реализира нито един завършващ удар в хода на сблъсъка.

Потапова започна уверено и имаше две поредни възможности да спечели откриващото си подаване, но осмата поставена заигра безгрешно от този момент нататък и не даде нито един геймбол повече на съперничката си до края на откриващата част.

Вторият сет също започна с ранен пробив в актива на местната представителка, само че този път ответната реакция беше мигновена и станахме свидетели на пет поредни брейка. Все пак чехкинята се справи с нервното напрежение и най-после задържа собственото си подаване, докато нейната съперничка продължи да играе далеч под обичайното си ниво и предаде мача, допускайки своята 44-та непредизвикана неточност.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без нито един завършващ удар: Бузкова завоюва първата WTA титла в кариерата си Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия потапова | мари бузкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook